Нови сапун - Breezes & Sunshine

Зимус сам одлучила да испланирам целу годину унапред, да тачно знам када ћу који производ да направим, шта треба да наручим и колико често да пишем. Mаштала сам тако које ћу сапуне правити да облежим нову летњу сезону. Прелаз из зиме у лето десио се тако неочекивано и нагло, и док сада гледам у расцветало дрво шљиве и бледо љубичастог јоргована, питам се где сам ја то била последња два месеца који се чине као да су пролетели поред мене. Захвална сам што ове године нисмо имали снега и што не дочекујем Ускрс у капуту на нула степени као лане. И схватам да сам мало окаснила са почетним плановима, али хитам да надокнадим све.

По мени ништа не подсећа више на пролеће и сунчане дане који долазе, више од ђурђевка и јоргована. Зато сам у стрепњи да ме очекије још једно ледено пролеће, још у децембру смислила да направим макар сапун који ће ме подсећати на пролеће. Чисто за случај да не  буде сунца и цвећа пре јуна.

Breezes and Sunshine

Можда са ове дистанце звучи смешно јер знам да је у Београду још у јануару било 15 степени, али само кад се сетим да сам прошле године у мају за рођендан седела у капуту и гледала у ледену кишу осећајући се тотално мизерно, ова намера добија другачију перспективу. Једноставно ја нисам навикла да је у мају тако хладно и тмурно. И тако сам одлучила да пркосим вероватноћи на  време.

Данас вам представљам један нови, пролећни сапун који наговештава сунчане дане који су тек пред нама. Објавила сам ове фотографије на мом фејсбук профилу пре две недеље, и завладала је општа помама. Изгледа да су се сви чак и они навикнути на хладноћу, зажелели топлоте. Друга тура је већ у модли.

Испробала сам нову декоративну технику и нови мирис. Након сапуна са јогуртом и алојом, хтела сам поново да употребим јогурт. Грчки, пуномасни и тотално грешни. Супер је за кожу и све изгледа да ће бити један од мојих омиљених састојака икад.

Капљице Сунца на тропским таласима

Састав, име и комбинацију боја сам прво смислила. Онда сам се бацила у потрагу за одговарајућим мирисним уљем. Мислим да могу да кажем да сам баш задовољна, јер је резултат досегао очекивања. Тиркизно море, весело сунце и пешчана плажа. То је била замисао. И мирвица глитера одозго, баш онако као зраци сунца који играју на површини мора.


Мирис је божанствен  и потпуно се уклапа у визуелну слику. Мешавина цитрусних нота, цвета поморанџе, сланог морског ваздуха, поља ђурђевка у цвату и зимзелене шуме у позадини. Гарантује тренутни транспорт на таласне дужине среће, смеха и разбибриге. У мислима ћете већ бирати омиљену плажу, лежаљку и лосион за сунчање.
Мене су ови сунчани дани баш нешто креативно инспирисали, па очекујте још новина у наредниим недељама. 

9 коментара

  1. Potpuno sam oduševljena ovim sapunom! Bravo!! :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastično izgleda 'droplet', bravo. A uvek sam se 'palila' na tvoje opise mirisa, odmah mi dodje da ga zgrabim. Verujem da je potpuni hit.
    Još uvek nisam u svojoj 'radionici', a taman kad se vratim, dozreće mi jedan sapun sličnih boja kao ovaj tvoj, samo sa mirisom lipe u cvatu. (Već sam i zaboravila kako izgleda, tako dugo sam ovde). Drago mi je što uživate u suncu, ovde ga nema mnogo zadnijh nekoliko dana.
    E, sad sam se setila da te nešto priupitam- sledi mejl.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hahah a meni se uvek nekako čini da na engleskom zvuči bolje. Vidiš da su ove boje univerzalno letnje!

      Избриши
  3. Jednostavno prelepo: boje su bas takve da ti ulepsaju dan a sudeci po opisu mirisa I dobro ga osveze! Jedva cekam da vidim ostale kreacije iz tvoje radionice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco! Biće novina, ali moram nekako ekonomično da ih raširim do kraja godine.

      Избриши
  4. Beautiful! I like the way your yellow pops. I am having a hard time getting a yellow that I like. It usually fades or turns dull looking.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks Silvia! Try BB's Fizzy Lemonade pigment, it's really great (all their neon pigments rock)!

      Избриши