Пролеће нам стиже!

Данас је у Утрехту прави пролећни дан. Читавих дванаест степени, сунце сија, ветрић ћарлија, предузимљиви угоститељи су избацили столове испред кафића, док су и стари имлади коначно замелинили чизме неком занимљивијом обућом. Ваздух мирише на промене, чак и овако, преко екрана. Волим да правим планове и састављам бескрајне листе, тако да ћете ове сезоне бити сведоци доста новиина овде на блогу.

Почетком фебруара смо се мало фризирали, те је блог освануо видно визуелно освежен. Добили смо и праву веб адресу за сапунске авантуре: www.senmisoaps.com. После великог позитивног одзива на претходни пост, убедили сте ме да установим и нову категорију. Наручила сам доста нових модли и остлог материјала, и чак пет сасвим нових сапуна нестрпљиво чекају на блогопремијеру.

Пре једно две недеље, по први пут након шест година блоговања, задесио ме је и технолошки пех, те је блог био неприступачан једно десетак дана. Лакнуло ми је да је та незгодација брзо разрешена, те сам сада спремна да дочекам пролеће чак и пар дана унапред.Ако пратите СенМи блог већ неко време, знате да ја волим да експериментишем са дизајном, да волим реинтерпретацију, и да налазим инспирације и идеје свуда око себе. Тако се понекад деси да помислим ’а шта ако бих...?’ па одлука падне да изменим неке пређашње идеје. У ствари, дуго ме је мучио дизајн за Berrilicious. Некако ми није у потпуности одговарао идеји, или можда вероватно и јесте, али пре две године. Сада ми та бобичаста прича делију сасвим другачије.

Некада се толико занесем новим идејама, маме ме нови призори и мирисне маштарије, па све чешже дајем себи одушка у ограниченим колекцијама. Тако се деси да скоро у потпуности заборавим неке од старих зналаца, док ми буквално сами не искоче испред носа. Тако се десило и са Berrilicious пре пар недеља док сам ређала и распоређивала залихе. Одједном ми је синула идеја како бих могла да га преобучем. Рецептура је још увек иста, те тако овај сапун обилује ланолином који је заиста сјајан у производима за негу и међу мојих је личних Топ 3 састојка за сапуњање. Гоца га је испорбала и поделила своје утиске.

Наравно, ја сам вазда пристрасна, па правим оно што ми се свиђа, а ових сам дана у бобичастом расположењу, па често правим енергетски смути. Некако ме јутарње туширање инспирише на здраве напитке. Ево рецепта идеалног за недељни доручак  и лешкарење уз омиљену књигу:


  • 100 гр микс залеђеног шумског воћа
  • 1 свежа банана
  • 1 чаша свеже цеђеног сока од поморанџе
  • 1 кашика пуномасне павлаке
  • мрвица цимета
  • мед (количина по жељи)

Нема муке, нема науке, само све заједно убаците у блендер и з амање од минута, имате две чаше сласти. Можете чак (после блендања), додати и мало овсених пахуљица, па тако имате читав доручак зготовљен.


Да, знам да ћете сада можда помислити ’Боже, шта ова сад прича, какво грожђе, какве бобице у сред марта’ али искрено речено, од кад живим ван Србије, сезоне су ми се прилично замутиле. Ових дана купујем боровнице и грожђе, а деси се да понегад пазарим и поморанџе у јулу или лубеницу у децембру. У Холандији се сва годишња доба могу протумачити као једно продужено пролеће. Ако мислите да грожђе и бобице никако не иду заједно, пробајте овај сапун па ми јавите да ли сте се предомислили.

Kaко ви дочекујете пролеће? Шта вас инспирише у последње време?

--_
Од сада, нове постове ћете читати сваког четвртка, а за фришке новости, обавезно лајкујте СенМи фејсбук страницу.

Нема коментара