Нови сапун - Coco Mango

Чини ми се да и врапци на грани знају за моју љубав према егзотичном воћу и тропским дестинацијама. Што се дани више скраћују и зима више стеже, то ја чешће сањарим за плажама и пиња коладама. Сходно томе, чини ми се да у зимским месецима почнем да правим и највише сапуна који подсећају на лето и море. Једна од предсноти живота у Холандији свакако јесте и чињеница да вам је тропско воће на дохват руке током целе године. Истина, понуда понекад варира, па је тако звездано воће једно од мени најмилијих, доступно само у току једне недеље у јануару. Али да не цепидлачимо, избор је више него широк, и увек се нађе нека воћка која ће задовољити моје гладно непце.

С обзиром да инспирацију налазим свуда а волим и да једем, није за чуђење што се на репертоару у сапунској радионици често налазе креације које црпе надахнуће из кухиње или са пијаце. Најомиљенија улица у Утрехту нам је Каналстрат где се налазе начичкане турске бакалнице, месаре и пекаре. Ова улица налази се уједно по мом мишљењу, у најживописнијем делу града. То је оно што би неки локалци рекли ’лош крај’ а ви закључите сами због чега.

Било како било, углавном се тамо снабдевамо. Јесте да нам је за то неопходно мало планирања, али трудимо се да подржавамо мале локалне радње. Ово је наравно, само још један од бонуса куповине ван великих ланаца супермаркета. Још један бонус су цене, али све то није ништа наспрам чињенице да тамо можете сами да бирате тачно коју воћку и поврћку желите. Знам да звучи потпуно нормално и сад се питате ’шта ова прича’, али овде су готово све намирнице у супермаркетима упаковане у пластичне кутије и целофан. Туга, знам.

Прошле зиме на купала сам се сапуном Exotic Tоnic, а ове зиме биће то Coco Mango. У сапунској заједници позната је чињеница да је мирис кокоса један од најнеухватљивијих. Врло га је тешко интерпретирати, и све варијанте које сам да сада помирисала, некако не миришу како треба. Превише шмека на ванилу, то је углавном проблем. Самостално, нота кокоса никада не штима. Међутим, уме бити искушење пронаћи и кокос који је добро упарен. Сећате се сапуна Coconut Lime Verbena? Он је био један од добрих примера где је кокос упарен са нотама које се међусобно надопуњују.Мислим да сам овог пута наишла на још једну такву комбинацију где се сочна пулпа манга преплиће са кремастим, свежим месом тек распуклог кокосовог ораха. Њам! Како је укус манга и кокоса био инспирација за мирис овог сапуна, тако је и дизајн надахнут њиховим изгледом. На врху сапуна су комадићи МП сапуна у облику комадића кокоса, баш онако како га једем за ужину, док је тело обојено трима јарким бојама манга.

Поред уобичајених криваца у основном рецепту, овај сапун обогаћен је ши бутером и екстрактом зелемог чаја богатом анитоксидансима и метилксантином који подстиче циркулацију и тонира површински слој коже.

Надам се да ће вам се овај сапун допасти, а ако желите да га видите у сталној поставци, јавите ми. Мене и онако не треба дуго убеђивати кад су у питању егзотичне ноте.

Нема коментара