Како изабрати прави сапун?


A бирамо сваки дан. Бирамо све и свашта. Бирамо брзо, бирамо лагано, бирамо по навици, бирамо инстинктивно...
Некад тражимо дуго и темељно, упоређујемо, дуго вагамо за и против, размишљамо...а некад се једноставно деси. Погледамо сапун и једноставно знамо, да је то управо онај који смо тражили.

Опет, свако бира различито. Неко не ризикује и зна тачно шта жели. Узима проверени бадем, јер тако прија кожи и тако је једноставно савршен. Неком, пак, бадем брзо досади. Ужели се оне мрвице лудости, трачка промене, мириса цимета и поморанџе, хоће све и хоће одмах.
Неко тражи арому коју је негде давно осетио, неки осећај који је скоро заборавио и потиснуо, па га увек као мирис ђурђевка ухвати неспремног и опет тако жељног.
Многи погреше и узимају сапун који тако добро стоји неком другом, а онда са жаљењем увиђају да то није никако оно што њих испуњава..... Да је киселкаста вишња њима неопходнија од туђег меда и млека. Или им требају године да схвате да после толико погрешних избора у ствари траже оно што им је ту пред очима, као камилица, блага и лековита.

Бирамо на прву лопту, бирамо исхитрено, понекад несвесни да је оно што јасмин чини тако привлачним то што поседује ону неопходну дозу горчине, без које не би смо увидели његову слаткоћу.
Бирамо топли манго, јер нас подсећа на једно давно лето кад се све чинило могуће. Или мирис жваке који носи онај блистави осећај пуцања великих розе балона..

Ето то су SenMi сапуни. Једноставни и компликовани. Направљени само зато да би их неко препознао и изабрао. У томе је и цела поента, зар не?


Нема коментара