Новогодишње одлуке #2

Прошле године отприлике у ово доба, саставиа сам једну сличну листу. Нисам променила мишљење и и даље ме ужасно иритирају све гужве и празник који се претворио у једну свеопшту купохоличарску грозницу. Увек ми је Нова година изгледала као лажни празник, онако мало као кадар из Кока-кола рекламе, али тек откако сам се преселила из Србије, та апсурдност је подигнута на један сасвим нови ниво. Нека буде и да сам хејтер, наџак, хипик или шта вам је драго, али ја апсолутно не видим зашто забога морам да се одушевљавам Божићем, покољу прасића и јелки, и пуцању петарди од којих ме је страх да изађем на улицу. Нека хвала. Уместо тога, провела сам ових пар блажених слободних дана у топлини дома свога састављајући неколико постова које сам дужна о-хо-хо уназад, смишљајући нове рецепте, фоткајући сапуне и генерално, размишљајући у ком правцу желим да кренем у 2013.

Да не испадне да је прошлогодишња листа била само празно слово на папиру, ревидирала сам је у протеклих пар дана и ево сумирам шта сам успела да постигнем.

1. Четири сапуна у сталној линији
Ту су:



2. Четири Аll natural специјализованих сапуна за негу посебних типва коже
Успела сам да направим 3 сапуна:


Негде на пролеће сам ипак одлучила да не правим у већој количини сапун за негу зреле коже јер моја база купаца је старсоне доби 20-45 (углавном), а и сваки од ова три основна сапуна може наравно, бити за сваку доб у складу са потребама коже. Нисам још у потпуности одустала од ове идеје, али дефнитивно ми није на листи приоритета.

3. Сезонске линије
Увођење сезонских линија сапуна прошла је по плану. Мислим, ја увек у глави имам те луде идеје и само бих правила још и још, али некако сам успела да се обуздам што је за мене подвиг.

4. Четири балсама за усне у сталној поставци
Добро, успела сам да стандардизујем три. Четврти стиже у 2013. Балсам Ружа и Пасифлора је веома популаран и даље и увек ми се брзо распрода. Направила сам још два о којима не стигох да пишем, али сам приметила да слаткасти мириси пролазе боље него воћни. Хм. Вероватно ће четврти балсам бити воћкаст.

5. Соли за купање
Нису се десиле. Али имам оправдање, заиста! Ево, направила сам туторијале за две врсте различитих купки, и то је ваљда нешто? У ствари, више сам се понела за идејом о бомбама за купање, тако да су ове соли на stand by. За сада.

6. Soap Cupcakes су дефинитвно оut 
Направила сам само два изузетка, јер је један био за посебан поклон, а други је био по специјалној наруџби.

7. Повећање видљивости на друштвеним мрежама
Колико сам успела, успела. У ствари, није тако лоша кад погледам. Твитнем ту и тамо, кад имам шта, да не буде у празно. На Фејсу објавим фотку, вести о посту и слично, и то је ок, мада вероватно не довољно. Број лајкова се скоро удвостручио од прошле године у ово доба упркос свим небулозним новитетима које су баје с фејса увеле за странице. Дакле, само треба истрајати.

8. Више постова на енглеском
Лично, још увек желим да овај блог буде првенствено на српском (ако кога занима зашто, нека гвирне овде), али сам заиста добила велики број читалаца из иностранства, да ме просто гризе савест да их себично заувек препустим на милост и немилост Гугл преводиоца. Не знам ко га направи за српски оваквим какав јесте, али кад год убацим текст на српском да преведе па га после читам на енглеском, осећам се као да су га правили људи благо ометени у развоју.

Extras
Са посебне листе жеља успела сам да реализујем (и исфинансирам) нови лого. Јуху! Овај лого је освануо на блогу у јулу 2012. и остаћу му верна бар још две године.

Очекујте у 2013. на СенМи блогу:

1. Уводим свеће комплементарних мириса у сталну понуду
Заправо, већ сам почела, али сам дужна пост. Доста ме је људи питало да ли бих могла да направим свеће са истим мирисом као што је њихов омиљени сапун, па сам се прихватила новог хобија.
2. Експериментисаћу више са новим састојцима (али не у комерцијалну сврху)
Током лета направила сам неколико експерименталних тура и открила сма да много уживам да с времена на време направим једноставан комад сапуна онако, за своју душу, без бриге о дизајну и паковању. Биће тога још.
3. Поставићу бар 5 Уради сам рецепата у току године
Ово је и даље популарна рубрика на блогу и добијам све више захтева за новим рецептима, тако да добре ствари нећемо мењати!
4. Трудићу се да направим више видео снимака (туторијали, рецензије и слично)
Као што знате, ја сам и даље one woman show, и поред других горућих обавеза које имам, и сапуне и блог једва успевам да углавим, а за филмове ми заиста треба мир, тишина и време, јер ја заиста не желим да било шта једноставно бацим на Youtbe. Потрудићу се да направим више видео записа о сапунима,
5. Поставићу више личних постова који потпадају под lifestyle категорију
Испоставило се да је пост о Ароматичном сирћету један од најпопуларнијих икада, а пошто се и на мом личном плану доста тога креће у правцу sustainable живота, смањења загађења приорде и повратку правим вредностима, мислим да је важно поделити знање са светом.
6. Пробаћу још више сапуна
Да, туђих сапуна. уживала сам у ових неколико размена до сада, као и у сапунима који ми пријатељи поклањају или их сама купујем. Не стижем о свему да пишем, али битне ствари никако не изостављам!


И за крај (ако сте издржали до овде), питаћу вас опет: Које су ваше новогодишње одлуке? Шта бисте волели да читате на СенМи блогу? Која тема вас највише интересује? Желим да чујем шта мислите, оставите коментар испод поста.

Живели! (фото извор)



11 коментара

  1. Pozdrav iz Novog Sada! Pratim tvoj blog sigurno već godinu i po dana i obožavam ga. Ovo mi je prvi blog uopšte koji sam počela da pratim. Bilo je i vreme da ti ostavim jedan komentar. Htela sad da ti kažem samo kako ti se divim, tebi, tvom radu i tvom mišljenju koji se 99,99% slučajeva poklapa sa mojim (pogotovo za Novu godinu!!). Za čitanje nemam neke želje, ako hoćeš piši i o zelenim patuljcima :), ja ću svakako voleti post. Moje novogodišnje odluke su: da maknem svoj život sa mrtve tačke, da konačno napravim prvi sapun (fali mi samo još kalup) i to mi je dovoljno za početak, dalje ćemo videti kako ćemo. Sve u svemu Srećna ti od srca Nova godina i da ti se ispune planovi koje si sebi odredila! Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav Marija! Hvala ti na lepim rečima i što pratiš blog. Sve najbolje ti želim u 2013, da nrapraviš svoj prvi sapun i da uživaš u procesu stvaranja i novih saznanja. Samo pazi, sapunjanje ume da bude opasno zavisno!

      Избриши
  2. Pravo da ti kažem,i mene nervira sva buka i halabuka oko nove godine,valjda sam omatorila,ali već desetak godina je tako. Uvek jedva čekam da sve prodje. A da ne pominjem petarde,izbezumljuju me.
    Izgleda da imaš dobar koeficijent ostvarenog od planiranog! To je super,a još važnije ako su ti zadovoljna. Ja ti želim da i ovogodišnje ciljeve (i lične i profesionalne) ostvariš, ali da više pišeš!
    Cekamo te obećane postove...

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Majo! Biće postova, nadam se i kod tebe! A za NG, opet sam provela celu noć pokušavajući da smirim jadne mačke. Bile su izbezumljene. NG u Holandiji je totalno drugačije iskustvo nego u Srbiji. Ovde počnu sa petardama 30. popodne, i negde 1.1. ujutru prekinu. Koa pod rafalnom paljbom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Brrrggggg!! Mrzim petarde, drzim ruke na usima kad primetim opasnost, inace mi lose uticu na nervni sistem! Uh, al' ti si prebrinula. A sad kod nas dolazi Bozic, pa srpska nova godina, bice ovde jos pucanja!

      Избриши
  4. Ksenija, I wish you a fantastic 2013! A lot of fans, inspirations and soaps ,and much lore!
    I prefer when you write in English, but don't worry, seeing your posts in Serbian is like a drop of holiday( pity the translater we use is useless).
    I admire you and your work, and I do remember how happy I was when I first discover your blog, because of your Serbian origin( we love Serbia!!!).
    Continue the same way!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Natalia for your continuous support and kind words! I think the time has come for us to do a swap won't you say? Although I still enjoy Cee's lovely soaps, I definitely want to get my hands on some of your soapy goodies!

      Избриши
  5. Ksenija zelim ti uspesnu i kreativnu 2013! Sigurna sam da ces nas obradovati mnogim originalnim kreacijama sapuna. Takodje se radujem buducim DIY postovima i mislim da je to pravac koji ce definitivno dati dodatni kvalitet ovom blogu.
    Bas me cudi da i Holandjani slave uz petarde. Ovde je opsta pomama po tom pitanju koja traje po nekoliko nedelja.Ja nikako da se naviknem...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco! Nadam se da ćemo se ove godine upoznati uživo! Ideja imam više nego vremena, kao i obično, ali bar će u narednih par nedelja biti novih recepata!
      A firecrackers manijaci su Marokanci ovde. Holanđani su prilično civilizovani ljudi...

      Избриши
  6. Happy New Year Ksenija! I'm so glad I found your blog this year and look forward to discovering so much more through your blog this year, cheers!

    ОдговориИзбриши
  7. Happy new year 2013. What about rose of bulgaria ? i love this brand !!! Kiss to all here ... Marie

    ОдговориИзбриши