Нови сапун - Tiger Lily

Сваки пут кад таман помислим да сам се вратила у неки нормални ток писања и објављивања постова једном недељно, нешто се деси па саму себе успем да демантујем након пар недеља. У принципу, увек је у питању хронични недостатак времена. Ако читате овај блог, навикли сте да ја не пишем испразне текстове и да не објављујем филер постове који се своде на приказивање слика. Да ситуација буде још тежа, овде прође и више од по месец дана да срспки уопште не проговорим, па ми је још напорније да се сконцентришем да пишем. Рачунала сам скоро колико ми је у просеку потребно времена за један пост. Сваки пост који овде видите, продукт је најмање два сата рада. Кад срачунате колико је времена потребно припремити све за фотографисање, па после поспремити све, па прегледати и одабрати фотографије, или пронаћи одговоарајуће на интернету, смислити и написати текст да прати неки логичан ток, и све то на крају самоизлекторисати, буде ту посла и по. И тако кад дође среда вече а ја схватим да нисам стигла да припремим сегменте за пост, и тотално се сневеселим и увек обећам себи да ћу се следеће недеље боље организовати, брже радити, бити више сконцентрисана... Понекад ми успе. Али не престајем да се трудим.

Мислим да сам већ помињала да сам летос наручила доста нових мирисних уља и да су ме скоро сва одушевила. Углавном су то мање количине, таман довољне за пробне туре од око 5 до 6 сапуна. Довољно да се исконтролише њихово понашање, а и да се мало играм са дизајном, све у циљу контроле шта све могу да урадим са минималним средствима. Ево нпр. сви сапуни које овде видите, бојени су са комбинацијом од укупно 10 пигмената. И њих користим већ неколико година, да видим колико идеја могу да изреализујем са минималним средствима.

Кад је диван дан напољу, чак и ја могу да будем добар фотограф
Данашњи сапун такође је производ једне мале, пробне серије. Назвала сам га Tiger Lily. Име је требало да инспирише изглед, мада мсилим да је Tiger Lily ипак назив некод цвета из царства маште или име неке индијанске девојчице. Најбоље другарице Покахонтас.
Овај ме мирис скроз подсећа на нешто, и ево једем се већ недељама покушавајући да се сетим, али не иде. Да ли је била нека свећа, дашак парфема у случајном пролазу, мирис неког лосиона за тело, уопште нe могу да се сетим.

Мирис је цветни, али онако, баш некако нежан, никако не нападан. Мешавина је ђурђевка, јоргована и орлових ноктију, уз мрвицу ароматичне смоле и зумбула. Врло леп мирис, помало старински, али добре сам реакције добила до сада од жена разних узраста и боја. :) Дакле, универзалан је.

Птичија перспектива
Идеја је била да две трећине сапуна буду светло сиве а остатак светло розе са сивим пахљицама које провејавају и кроз оба слоја и повезују их у једну целину. И малкице розе глитера одозго, јер сам се баш зажелела мрвице гламура. Мало сам претерала са црним пигментом па је испало сивље него што сам планирала, али није лоше ни овако, допада ми се. Мoжда чак изгледа и боље него што сам замислила. 

Играла сам се и са основном формулом, те овде нема ни кокосовог ни палминог уља. Сапуница је густа и кремаста, нема великих мехурића, али захвална доза ши бутера и непобедиво маслинво уље ту су да нежно хидрирају и нахране кожу.

Стидљиви гламур - розе глитер
Не смем да вам признам колико сам сапуна нагомилала, срамота ме је. Одлучила сам да морам да будем строжа према себи и да нема више играња док не удомим барем половину овог што сада имам. Једно две недеље сам била супер поносна на себе како ето, и ја могу кад хоћу да будем од речи. А онда су почели да ми се зноје дланови, и тако ја бих опет нешто правила, а јелте иде и сезона и мислим, како ја сад да не облежим Божић/Нову годину како доликује и направим један посебан сапун? Ако све буде по плану, идуће недеље, да идуће недеље вадим шерпе и сапуњам поново!
До тада сам вам дужна још три сапунска поста, један из серијала #састојци и један #DIY. 

И да наравно, све што вас интересује, хтели бисте да видите, прочитате, сазнате - слободно питајте. Или оставите овде коментар или пишите н СенМи Фејсбук страници

Другари :)
Састав: девичанско маслиново уље, дестилована вода, NaOH, рицинусово уље, ши бутер, уље слатког бадема, уље авокада, мирисно уље, пигменти, шљокице (козметичка класа).

8 коментара

  1. I love reading soap blogs and I really appreciate posts that are well thought out and with good photos, so I totally hear you. :-)
    Your Tiger Lily looks pretty and I really like the name. :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thanks Silvia! I wish I have more time for blogging, but I try at least to stick to some basic schedule. I believe in unity of words, photos and design and I know that the readers will recognize the effort.

      Избриши
  2. Meni uvek oči zacakle kad čitam tvoje opise mirisa. I meni treba beskrajno mnogo vremena da sredim jedan post, a biranje i sređivanje fotografija mi je najnaporniji deo.
    I meni se svidja ime, a sapun izgleda odlično,a posebno volim što su linije izmedju slojeva ravne. To sam dvaput probala, a taj poslednji put nije ispalo baš najsrećnije (post je polu-pripremljen). Od tad više cenim ravne linije

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, pa hvala ti na komplimentu! Lično ja uvek mislim da sam mogla bolje nešto da kažem, pronađem drugu reč, bolji opis... Užasno je nezgodno sa mirisima (kao i sabojama), toliko je individualan svačiji doživljaj. Najbolji recept za ravne linije - napraviš dve ture sapuna, jednu za drugom, i drugi sloj sipaš jedno pola sata posle prvog. Uspeva uvek. :D

      Избриши
  3. Jako zanimljivi postovi, pratim redovito jer me jako zanima prirodna kozmetika i umijeće izrade sapuna :) Nisam znala da se koristi i ricinusovo ulje? Koja je njegova funkcija u izradi sapuna? Thx na odgovoru ako stigneš :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hej pozdrav! Hvala što pratiš blog. ;) Ricinusovo ulje se ponajviše koristi jer pravi velike mehuriće, ali pripremiću jedan detaljniji post o upotrebi i dobrobitima ricinusovog ulj au sapunima.

      Избриши
  4. Ukratko, ovo je sapun koji obara s nogu! Dobitna sivo-roze kombinacija se fantasticno slaze sa mirisom (inace bas si ga lepo opisala). Drago mi je sto ga imam i mogu u njemu lepo da uzivam!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco drago mi je da ti se dopada! Šta misliš, ima li ovaj sapun šanse da postane popularan? Da li da ga ubacim u stalnu liniju?

      Избриши