Нови сапун - Citrus Confetti

Чини ми се да ниједнно воће на овом свету по првој асоцијацији коју имамо не вришти лето више од лимуна. Лимун, као и остале воће из цитрусне фамилије, постали су синоним за освеженје током летњих дана, било да на врелом градском асфалту пијуцкамо лимунаду у омиљеном кафићу, или посежемо за лежерним парфемом који ће нам освежити и дух и тело, било да смо на морској обали или уживамо покрај језера, у башти на селу или радимо иза компјутера за канцеларисјким столом. Некако се чинило потпуно природним да и ово лето обележимо једним сочним коктел-сапуном. Варијацијом на тему освежење на плус 40

На лимун и лимету већ смо навикли. Поморанџе, грејп и мандарне резервисани су за зимске дане, када грицкајући витаминске кришке, замишљамо да седимо на шпанској ривијери или азурној обали. Желела сам да направим нешто ново, неуобичајено-обично, довољно интересантно да вам заголица машту, а опет познато да призове лепа сећања и веселе емоције.

Citrus Confetti - Refreshing Yuzu & Kumquat Soap

Као мирисну инспирацију, одабрала сма две воћкице из цитрусне фамилије - јузу и кумкуат. Јузу је воће пореклом из Јапана, и плод је веома налик малој, квргавој мандарини. Ретко се конзумира као воће у сировом стању, већ примену налази превасходно у кулинарским рецептурама. Као арома, употребљава се у припреми колача и за ароматизовање сирћа, прелива и пикантних соли. Оштрог је укуса, са киселкасто-слатким тоновима који подсећају на арому мандарине.

Постоје неколико варијација зимзелене Кукмкуат биљке, али је најпрепознатљивији онај овалног облика, поомало налик огоромној маслинки. Плод се једе у целости, са све корицом, и веома је интересантног укуса, отприлике као мешавина поморанџе и ананаса.  Популаран су додатак коктелима, а мармеладе од кумкуата су невероватно укусне, проверено!



Као основни рецепт одабрала сам декадентну формулу са уљем слатког бадема и пуномасним крављим јогуртом. Веома је кремасте текстуре, и пружа осећај на кожи као да се купате млеком за тело. Овај рецепт сам премијерно упарила са сапуном Breezes & Sunshine, и сигурно же се појављивати у неким будућим инкарнацијама.

Весели летњи квартет

Размишљајући о дизајну, идеја о карневалу боја се некако сама наметнула. Као весели симбол веселог годишњег доба и освежавајућег мириса. Ништа провокативно нити скандалозно, али препознатљиво шарено и складно. Да знам, тешко је помирити шарениш и склад, али шарени комадићи сапуна који провејавају кроз два основна слоја, некако сједињују читаву идеју. С обзиром да нема никаквог правила, назвала сам овај сапун Citrus Confetti, баш као карневал разнобојних пахуљица и експлозија освежавајућих летњих воћкица у позадини. Сада и ви можете имати свој споствени, мали и весели карневал под тушем у сред лета.


Citrus Confetti је сапун веома ограничене серије и припада колекцији Лето 2014. заједно са Water Lily & Jasmine и Breezes & Sunshine сапунима. 

Погледајте и остале  СенМи сапуни са цитрусним нотама: Crispy Clean, Breezes & Sunshine.
СенМи сапуни са пуномасним крављим јогуртом: Јогурт и алоја, Breezes & Sunshine.

12 коментара

  1. Divno izgleda, Ksenija. Prelep. Volim miris Yuze, i citrusan i mek.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Ljiljo! Caron ima jedan zanimljiv (muški) miris gde dominira juzu nota. Jesi li imala možda prilike da ga testiraš?

      Избриши
  2. Kao i uvek, savršen i dobro ukomponovan sapun! Na miris mogu samo da uzdahnem, jer, u stvari, moram upotrebiti svoju maštu da bih pretpostavila kakvo je to aromatično iskustvo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Darinka! I ja sam uzdisala prilično dugo dok nisam uspela da priuštim mnoge (po meni) neophodne sastojke za ovaj hobi.

      Избриши
  3. Jos jedan autentican SenMi sapun, jednostavnog ali upecatljivog dizajna. Ova limun/ limeta boja je ispala savrseno u potpunom skladu sa mirisnom kompozicijom. Bas neodoljiv sapun!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goco! Da, ja se baš trudim da zadržim tu prepoznatljivu liniju dizajna, pa mi je posebno drago kada i drugi primete! :)

      Избриши
  4. Ksenija, svojom veselošću i šarenilom zbunjuje ... pojela bih ga :)

    ОдговориИзбриши
  5. What an interesting design for a summer soap, Ksenija!

    ОдговориИзбриши
  6. ja bih i ovaj porucila uz onaj lavanda vanila puder ! Da li moze?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo Lana! Mozes poruciti kad budem objavila da dolazim u Srbiju. Sacuvacu jedan za tebe :)

      Избриши