#Састојци - пуномасни јогурт

Дуго нисам писала о састојцима, па се данас баш радујем да вам представим један од мојих омиљених - пуномасни јогурт.
Било да је пореклом козји, крављи или овчији, јогурт као супер-храна садржи мноштво снажних хранљивих материја. Неки од ових градивних материја и активних супстанци, посебно су погодне као додаци препаратима за негу коже.


Добробити за кожу 
Јогурт садржи прегршт минерала и витамина Б комлепкса и заиста представља благодет за људски организам. Цинк у гогурту помаже регулисање лучења себума и ефектано спречава појаву акни. Управо је због цинкајогурт тако ефикасан у ублажевању црвенила изазваног прекомерним  сунчањем. Због свог антиупалног својства, помаже у спречавању отока и осипа код акнозне коже, подстичући репродукцију и јачање ћелијског ткива. Млечна киселина као један од кључних састојака са снажним хранљивим дејством, понаша се као благи хемијски пилинг, али и средство борбе против бора и спречавање настанка нових.

Јогурт имаи благо избељујуће дејство и када середовно наноси као маска, помаже код изједначења локалне депигментације (пегице), док у исто време храни кожу и сужава поре.
Као млечни дериват, јогурт је препун калцијума који је неопходан не само за снажне кости и здраве зубе, већ и за обнову епидерма. Моћан антиоксиданс, регенерише суву и испуцалу кожу.

Јогурт у сапунима
Да би се искористиле све добробитиовог састојка, неопходно  је користити пуномасни јогурткоји није накнадно процесуиран. Високи постотак витамина Б2 (рибофлавин)праваје посластица за блиставу, сјајну ихидрирану кожу. Рибофлавин је такође неопходан и за обнову ћелијског ткива коже и утиче на обнову штете настеле дејством слободних радикала. Витамин Б5 подстиче производњу здравих масти у ћелијама које дају кожи пуноћу и сјај. Млечна киселина потпомаже благу ексфолиацију,па се кожа чини глаткоми сјајном.


Поред наведених моћних састојака и благодети за кожу, јогурт природним сапунама додаје и пар естетских плусева. Сапуни су глатке текстуре, а сапуница је густа и кремаста и доприноси једном луксузном и сензулном.

У СенМи колекцији сапуна са пуномасним (крављим) јогуртом налазе се Breezes & Sunshine и Citrus Confetti.
Слика (1) (2) извор

2 коментара

  1. I love yogurt too and use it in almost all of my soaps! Aside from all the wonderful benefits you just mentioned, yogurt also makes the soap harder :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definitely! It is one of my fav ingredients ever. Thanks for dropping by Silvia ;)

      Избриши