О мени

Неки од вас су се можда питали чији је ово блог и шта уопште значи СенМи. Иако неке од читаоца знам, увидела сам да постоји знатно веће интересовање за овај блог но што сам то испрва мислила. Одлучила сам да вам се сада и званично представим.

Зовем се Ксенија, имам 30 година и Београђанка сам. По струци сам археолог и иако веома волим своју професију, имам и много других интересовања. Волим да читам француске реалистичне романе, слушам понајвише барокну оперу, пасионирано рециклирам, трудим се да у свим људима пронађем нешто лепо, а желим и да поделим и разменим искуства са другима о темама које ме занимају. Један начин за то јесте и овај блог.

Природну козметику сам почела да користим пре седам година, а пре пет у потпуности сам прешла на природне препарате. Живећи у Србији, убрзо ми је постало јасно колико је наше тржиште скучено а наша знања магловита или непостојећа (част изузецима). У таквој ситуацији, поједницима је било лако да пласирају штошта под слоганом 'природно, старо или традиционално'. Такође, било је и остало тешко доћи до неких састојака неопходних за справљање тоалетних производа у домаћој радиности. Мој први корак била је темељна едукација. Куповина литературе и безбројни сати на интернету, претходили су правој 'акцији'. Убрзо сам увидела да су најквалитетније сировине доступне у САД и пре три године сам по први пут, након грозничавог сецкања скромног буџета, нешто наручила. До дана данашњег, 95% сировина добављам из САД, јер је квалитет и поузданост нешто са чиме нисам спремна да правим копмромис.

Прављење сапуна хладним процесом остало је моја највећа инспирација, иако успешно експеримантишем и са другим козметичким производима. Своје производе користим свакога дана, а посебно сам поносна када се они допадну и другим људима и када траже још. Овај блог започела сам са намером да га претворим у виртуелну радионицу. Једно весело место где ће људи свраћати да сазнају нешто ново. Дакле, циљ ми је првенствено да постављам ваљане и истините информације о природној козметици.

У сајбер простору на српском језику не постоји пуно места на којима можете наићи на овако нешто. Ако уочим да неко сличнним темама прилази такође правилно, пасионирано и отворено, бићу радосна да му пружим простор у овом кутку.
На овом блогу можете видети само део онога што сам до сада направила. На страници 'питања и одговори' наћићете одговоре на најчешће постављана питања. Уколико желите више информација, пишите ми на:

senmisapuni (at) gmail (dot) com


Инспирацију налазим свуда око себе, а поред овог блога, често походим и:
Twitter
Flickr
Facebook
Instagram
Fragrantica