Уради сам - Уљани пилинг

Ево и мог првог поста у рубрици 'уради сам'. Као што и наслов каже, у питању је уљани пилинг. Производ који се рекламира и продаје као луксузни, можете и сами направити у кућној радиности, и то веома једноставно. Забавно је, можете се фино опустити и направити ефектан и јединствен поклон за најмилије. Време припреме: око 20 минута.

Ово уједно може бити и одличан антицелулит пилинг уколико замените млевену кору ораха са једнаком количином левене кафе и додате етерично уље лимуна.

Састојци потребни за овај рецепт:

120 гр смеђег шећера
10 гр јојобиног уља
20 гр растопљеног ши бутера
30 гр кокосовог уља
30 гр уља слатког бадема
1 кафена кашичица млевене коре ораха (или крупније млевене кафе)
1 мл витамина Е (једна каспула)
10 капи етеричног уља лимуна (или 1 мл мирисног уља по избору)

састојци и прибор

Од прибора, потребни су:

кухињска вага
кафене кашичице
кашика за мешање
неколико мањих пластичних или стаклених посуда за мерење
1 већа посуда за мешање
1 стаклена тегла

Процедура је веом једноставна. Након што сте одмерили састојке, шећер сипајте у најдубљи суд, и полако једно за другим сипајте кокосово уље, растопљени ши бутер, јојобино уље и уље слатког бадема.

сипамо уља..
мешамо...


Кокосово и јојобино уље су на собној температури (око 25 степени целзијуса) у течном стању. Ако их чувамо у шпајзу, може се десити да се мало стегну, те их је потребно додатно отопити. Ово можете урадити и у микроталасној пећници, подешавајући време на око 30 секунди, или на шпорету тако што ћете их растопити на пари уз непрестано мешање. Водите рачуна да темература уља не буде преко 25 степени када их будете додавали у посуду са шећером. Ши бутер је потребно такође растопити пре додавања пилинг-смеси.

Након што смо додали уља, сипамо једну кафену кашичицу млевене коре ораха или кафе, витамин Е и по жељи, мирисно уље или 10 капи етеричног уља. Овог пута, одлучила сам се за млевену кору ораха и мирисно уље, али антицелулит варијанта је такође веома популарна опција.

додајемо 1 кк млевене коре ораха...
мешамо...
када смо сјединили све састојке, пилинг сипамо у теглу...

... та-на-на-на! Готови смо!

Овај рецепт можете прилагодити сопственом укусу, тј. можете сипати мање или више уља. Уколико немате све од горе наведених састојака, уљани део пилинга можете у потпуности заменити и са девичански маслиновим уљем које је у нашим продавницама, најдоступније. Ево како изгледа када се захвати кашичицом:

њам-њам

Користите овај пилинг једном до два пута недељно и држите га у чврсто затвореној теглици. Да бисте избегли отапање шећера, предлажем да при употреби користите кашичицу. Такође, пре апликације прво наквасите кожу да бисте избегли могућу иритацију, па кружним покретима масирајте кожу и исперите млаком водом. Важно је да напоменем да овај пилинг није погодан за употребу на лицу. Избегавајте контакт са очима.

Уживајте!

2 коментара

  1. savrsen post, dugo sama pravim sa zutim secerom i maslinovim uljem, moracu ovo da probam pod hitno, oticicu po sastojke do prve bio radnje!! hvala puno

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Bamby! Biće toga još, saamo da popravim foto aparat i nađem još jedan par ruku! Hvala što pratiš blog!

    ОдговориИзбриши