Како направити природан сапун у домаћој радиности

Поздрав свима! Најављивала сам неко време да ћу направити пост са објашњењима како да сами направите природан сапун. Како сам већ раније писала, постоје неколико процеса израде природних сапуна. За почетак ове серије, одабрала сам да пишем о томе како се праве сапуни хладним процесом. Сматрам да је од пресудног значаја упознати се са мерама безбедности и припреме материјала и простора пре приступа самом кувању сапуна. Из тог разлога, поделила сам ову малу 'школу сапуњања' у три одвојена поста:


Када савладамо основе прављења сапуна хладним процесом, постоваћу даља упутства:

Како направити природан француски млевени сапун?
Како направити природан сапун - врућ процес

Када савладамо све процесе, поделичу са вама и неколико мојих омиљених рецепата! Наравно, све време имам у виду превасходно читаоце на српском балканском говорном подручју, тако да се трудим да рецепте прилагодим а) куповној моћи, и б) доступности састојака. Међутим, пошто видим да СенМи блог има читаоце широм планете (јуху!),  у рубрику 'рецепти' највероватније ћу убацити и неколико рецепата које волим, а који захтевају мало егзотичније сировине. Сада се припремите, јер сутра следи први део СенМи онлајн школице  - безбедносне инструкције и опрема (и шта све треба имати на уму када приступамо прављењу сапуна у домаћој радиности). 


2 коментара

  1. zainteresovana sam za radionicu za izradu sapuna da li vi to organizujete?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav Milice hvala što pratite blog! Trenutno nisam u mogućnosti da organizujem radionice, ali nije isključeno da će ih biti u budućnosti! Pratite blog, sigurno ću ovde prvo objaviti sve novosti. :)

      Избриши